Normal_nutricia

Het tekort aan babymelkpoeder blijft bestaan, ondanks de aankondiging van Nutricia om de aanvoer van de producten naar Nederland te verdubbelen. Winkelketens houden vast aan hun beleid om klanten maximaal één pak Nutrilon-babymelkpoeder te verkopen. Dat meldt de NOS. 

Om tegemoet te komen aan de aanhoudende grote vraag uit China rollen vanaf gisteren 150.000 pakken per dag extra van de lopende band in het Duitse Fulda. Critici denken dat hierdoor de doorverkoop naar China via de zwarte markt alleen maar verder zal toenemen.

Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit van Detailhandel Nederland, denkt dat Chinese handelaren zeer actief zullen blijven. "De vraag vanuit China is enorm. Andere merken babymelkpoeder, die vaak net zo goed zijn, willen Chinezen niet. Daar kun je aan de aanbodzijde niet genoeg aan veranderen", zegt hij. Van Steeg denkt dat de diefstal van babymelkpoeder dit jaar niet daalt. Vorig jaar deden 900 winkels een melding van diefstal.

Winkelketens gaan hun beleid voorlopig niet veranderen. Een woordvoerder van Ahold denkt dat de beschikbaarheid flink onder druk blijft staan. Ook Kruidvat en Trekpleister gaan hun beleid niet versoepelen. Een woordvoerder van DA denkt dat de extra aanvoer van Nutricia wel zal helpen om minder vaak ‘nee’ te verkopen. "Maar voor nu blijven de verkoopbeperkingen nog in stand, al zullen we het beleid binnenkort wel gaan heroverwegen."

© Nationale Zorggids