Normal_nutrilon

Danone investeert honderden miljoenen euro’s in een nieuwe Nederlandse fabriek voor de productie van babymelkpoeder. Het gaat om een bedrag van 240 miljoen euro, de grootste investering ooit in de Europese productiecapaciteit. Dit heeft moederbedrijf Nutricia vandaag bekend gemaakt, meldt NU.nl. 

De bedoeling is dat de fabriek aan het einde van het jaar 2017 start met de productie van merken zoals Nutrilon en Aptamil. De fabriek komt te staan in Cuijk, op enkele kilometers van de huidige locatie van Nutrilon. Die gaat verdwijnen als de nieuwe werkplaats volledig draait.

In Nederland is er momenteel veel vraag naar babymelkpoeder. De oorzaak is een groot voedselschandaal in China, waardoor er baby’s zijn overleden. De Chinezen vertrouwen daardoor de producten in eigen land niet meer en exporteren op grote schaal de Nederlandse babymelkpoeder naar China. Hierdoor ontstaat er schaarste. Supermarkten geven consumenten maximaal één pak babymelkpoeder mee.

Om tegemoet te komen aan de aanhoudende vraag uit China besloot Nutrilon in oktober om de productie te verhogen. Het voerde de Europese productie van babymelkpoeder op met 50 miljoen pakken per jaar. De levering aan Nederland werd verdubbeld. De fabrikant wil met deze maatregel het tekort in winkels door hamsterende Chinezen tegengaan.

© Nationale Zorggds