Normal_ect27a7g_400x400

Han Boxma, lid van de raad van toezicht van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, is afgetreden. De geboortezorg verdwijnt in het Franciscus Vlietland in Schiedam en verhuist naar de locatie in Rotterdam. Hier is Boxma het niet mee eens. De andere drie toezichthouders hebben toestemming gegeven voor de verhuizing, hierdoor ziet Boxma zijn positie als onhoudbaar geworden. Dat meldt RTV Rijnmond.

De voormalig toezichthouder vindt het goed dat er een nieuw expertisecentrum komt in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, omdat het de kwaliteit van de zorg verbetert. Alle complexe zorgpatiënten kunnen uit voorzorg naar die locatie gestuurd worden. Maar, vindt Boxma, dat zou niet moeten betekenen dat iedere vrouw die op het punt van bevallen staat hier naartoe moet. Daarom wil hij de geboortezorg in Schiedam houden. 

“Mijn uitgangspunt was in eerste instantie hetzelfde als de patiënten, de huisartsen, de verloskundigen, de politiek en de verzekeraar. De patiënt centraal, de zorg dichtbij als het kan en veraf als het moet. Als zij, net als ik, niet achter de plannen staan, dan moet ik mijn functie na zo'n besluit neerleggen”, zegt Boxma in een reactie.


©Nationale Zorggids