Normal_kindermisbruik__kinderporno__kind__baby__handen__moeder__ouders__geboorte

Vorige week kwam Jelle met 22 weken te vroeg ter wereld. Diezelfde dag kwam hij te overlijden: hij had een ernstige hersenafwijking en was niet levensvatbaar. Zijn ouders willen hem een waardige uitvaart geven, maar zonder hulp van de verzekeraar is het te duur. Met een crowdfundingsactie heeft fotografe Melanie Plaggenmarsch van Stichting Still genoeg geld binnengehaald voor een gepaste uitvaart. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Als de ouders zelf de kosten voor de uitvaart moeten betalen, zou dat al gauw 5.000 euro kosten. Plaggenmarsch heeft contact met het gezin en richtte voor Jelle en zijn ouders een crowdfundingspagina op, waarop inmiddels meer dan 6.200 euro is gestort. Via Plaggenmarsch laten de ouders weten het fijn te vinden dat hun kindje op deze manier erkend wordt. “Daar ging het om. Ze hebben een hart onder de riem gekregen”, aldus de fotografe van Stichting Still, een stichting dat kosteloos foto’s maakt van zieke kinderen of kinderen die na hun geboorte snel overlijden.

Plaggenmarsch stelt dat de ouders werden afgewezen door De Amersfoortse, omdat een kindje pas met 24 weken erkend wordt en aangegeven kan worden. Echter spreekt de verzekeraar van een misverstand. Volgens een woordvoerder zijn kinderen altijd meeverzekerd. De verzekeraar is vastbesloten om te achterhalen wat er is gebeurd, want het kan zich goed voorstellen dat de ouders zich in deze tijden niet willen bezighouden met verzekeringen. Via Stichting Still heeft de Amersfoortse de ouders uitgenodigd contact op te nemen, zodra zij daar klaar voor zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids