Normal_baby__hand__geboorte

Begin september is een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg voor de tweede keer gebruikt. De vrouw droeg haar pasgeboren zoontje over aan vrijwilligers van de stichting. Beschermde Wieg heeft vijf vondelingenkamers in Nederland, en een noodlijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Toen de weeën al waren begonnen nam de vrouw contact op met Beschermde Wieg. Vervolgens heeft zij onder begeleiding van een verloskundige haar zoontje veilig ter wereld kunnen brengen. Het kindje verblijft nu bij een crisisverpleeggezin. De moeder heeft haar persoonsgegevens achtergelaten in een gesloten enveloppe die nu bij de notaris ligt. Zodra hij 16 jaar is, kan hij de enveloppe ophalen, indien hij zijn moeder wil leren kennen.

Het is in Nederland niet toegestaan om een kind te vondeling te leggen. Ondanks dat de Raad van de Kinderbescherming niet achter het initiatief van de oprichtster Barbara Muller staat, is zij tot op heden niet vervolgd. De kamers worden tot nu toe gedoogd. Beschermde Wieg heeft in twee jaar tijd tweehonderd vrouwen geholpen, waarbij het bij vijf vrouwen ging om levensreddende situaties, zo laat de stichting weten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids