Normal_politie

De politie heeft vorige week nog een tweetal opgepakt nadat het babymelkpoeder in hun auto aantrof. Twee dagen ervoor pakte de politie in Zwolle twee Roemenen op nadat in de kofferbak zestig blikken babymelkpoeder werd getroffen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

In de omgeving Waardenburg (Brabant) kreeg de politie via nummerplaatsherkenning door dat er iets mankeerde met de auto. De auto werd vervolgens aan de kant gezet, waarna de politie meer dan zestig pakken babymelkpoeder vond. Ook werd een geprepareerde tas gevonden. Het is niet duidelijk waar de poeder vandaan komt, daarom zijn de mannen aangehouden. De babymelkpoeder is in beslag genomen.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om babymelkpoeder. Sinds het melamine-schandaal in China vertrouwen Chinezen de babyvoedingsproducten uit hun eigen land niet meer. Dit leidde ertoe dat ze naar Nederland kwamen om grote hoeveelheden babymelkpoeder te kopen. Daardoor ontstond er een tekort aan babymelkpoeder in Nederland. Het tekort in Nederland is sindsdien opgelost, echter zijn er nog regelmatig incidenten waarbij mensen worden opgepakt voor diefstal, vervalsing of heling van babymelkpoeder. 

Door: Redactie Nationale Zorggids