Normal_borstvoeding-baby

De moeder die in de zomer werd ontslagen omdat zij haar baby onder werktijd borstvoeding wilde geven, kan misschien toch weer aan het werk bij de gemeente Den Haag. Het College voor de Rechten van de Mens stelde haar dinsdag al in het gelijk. Bij terugkomst na haar zwangerschapsverlof gaf haar werkgever haar de keuze tussen borstvoeding geven of haar baan behouden. Dit meldt RTL Nieuws. 

Moeder Vandana werd volgens het College voor de Rechten van de Mens gediscrimineerd door haar werkgever op basis van geslacht. Gemeente Den Haag heeft nu te kennen gegeven dat wordt gekeken naar de mogelijkheid om Vandana weer te laten werken voor de gemeente. De werkgever had de vrouw eerder verboden om borstvoeding te geven aan haar dochter die op slechts korte afstand van haar werk werd opgevangen. Gemeente Den Haag stelt dat de moeder op haar tweede werkdag zonder overleg naar haar baby ging om haar borstvoeding te geven. De moeder heeft laten weten een civiele zaak te willen starten tegen haar voormalig werkgever.

Het is voor werkgevers bij wet verboden om onderscheid te maken tussen werknemers op basis van geslacht. Het arbeidscontract mag niet ontbonden worden wanneer een vrouw zwanger raakt, borstvoeding wil geven of moet kolven onder werktijd. In de eerste negen maanden na de geboorte moet de werkgever moeders de mogelijkheid geven borstvoeding te geven, ook als ze daarvoor tijdens werktijd naar huis moet. In dat geval wordt alleen het eerste kwartier van die werktijd doorbetaald.

Door: Redactie Nationale Zorggids