Normal_politiebordje._politie

Ondanks dat steeds meer winkels babymelkpoeder uit de schappen halen, zien dieven almaar kansen om de poeder te stelen. Vooral het merk Nutrilon is in trek bij dieven, waardoor winkels bussen hiervan steeds vaker achterhouden, maar nog niet alle. Deze week zijn er negen bussen babymelkpoeder gestolen, ditmaal in Hengelose drogist, meldt RTV Oost. 

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om babymelkpoeder. Sinds het melamine-schandaal in China vertrouwen Chinezen de babyvoedingsproducten uit hun eigen land niet meer. Dit leidde ertoe dat ze naar Nederland kwamen om grote hoeveelheden babymelkpoeder te kopen. Daardoor ontstond er een tekort aan babymelkpoeder in Nederland. Het tekort in Nederland is sindsdien opgelost, echter zijn er nog regelmatig incidenten waarbij mensen worden opgepakt voor diefstal, vervalsing of heling van babymelkpoeder. 

De politie roept getuigen op om de tiplijn van de politie te  bellen (0800-6070), of door anoniem te reageren via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Door: Redactie Nationale Zorggids