Normal_baby_huilbaby_huilen

Het NCJ en NJi willen het landelijk aanbod van vroeghulp aan jonge kinderen met (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en gedragsproblemen in kaart brengen. Daarvoor hebben ze een quickscan gemaakt voor professionals die betrokken zijn bij deze doelgroep. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Volgens het actieprogramma 'Zorg voor de Jeugd' van het ministerie van volksgezondheid moet vroege preventie en interventie op gemeentelijk niveau goed georganiseerd zijn. Het NJi (Nederlands Jeugd Instituut) en het NCJ (Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheidszorg) onderzoeken in opdracht van de VNG, VGN, Ieder(in), Lecso, Sociaal Werk Nederland en MEE NL hoe dit geregeld is in alle gemeenten in Nederland.

Deelnemers ontvangen na afronding van dit onderzoek een terugrapportage. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Ook van professionals waar geen vroeghulp in de gemeente beschikbaar is vragen de organisaties de quickscan in te vullen omdat zo een landelijk dekkend overzicht ontstaat. In dat geval kost het invullen 2 minuten.

Invullen van de vragenlijst kan tot 20 juli 2018

Door: Redactie Nationale Zorggids