Normal_facebook

De ouders van baby Mats hadden nooit verwacht met hun oproep zoveel respons te krijgen. Op Facebook plaatsen ze een bericht waarin ze dé zzp-verpleegkundige met AGB-zochten voor hun kindje. Het bericht werd ruim vijfduizend keer gedeeld en kreeg vele honderden reacties. Inmiddels hebben de ouders een paar mensen uitgenodigd om op gesprek te komen. Dat meldt De Limburger. 

“Dat hadden we nooit gedacht. In de zorg is een tekort aan mensen. Daarbij gaat het om een complexe zorgvraag en hulp in de nacht. Ook de zorgverzekeraar vertelde ons dat het een behoorlijke opgave zou worden geschikte mensen te vinden”, zegt vader Rob Neijens over het vira bericht. Van de duizend reacties, zijn ongeveer veertig serieus geïnteresseerd in de functie.

De ouders van baby Mats krijgen kinder- en thuiszorg, maar doen ook nog veel zelf. Vooral ‘s nachts zouden ze wat rust kunnen gebruiken, en daarom is het voor de ouders zaak om een verpleegkundige te vinden die de eerstkomende tijd gedurende de nacht wat uren wil maken. Het gezin is op zoek naar drie tot vier verpleegkundigen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids