Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De 41-jarige Mohamed el K. moet voorlopig is hechtenis blijven nadat hij volgens getuigen zijn 1-jarige zoontje van de flat naar beneden heeft gegooid. De man ontkent alles en zegt dat zijn vrouw alles in scène heeft gezet. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting noemde de officier van justitie dit zeer onwaarschijnlijk. De man moet wachten op de inhoudelijke behandeling van de zaak later dit jaar en wordt niet in vrijheid gesteld. Dit meldt Telegraaf.

Getuigen zouden hebben gezien hoe de man iets van de eerste verdieping van de flat gooide. El K. stelt hij zijn kind nooit naar beneden zou gooien, omdat hij van het jongetje houdt. Het zou allemaal in scène gezet zijn door zijn vrouw. De officier van justitie gelooft de man niet. De zaak wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut die kijkt naar de verwondingen van het kind. Het zoontje raakte ernstig gewond en het is onduidelijk of hij voorledig zal herstellen.

De vader wordt ook verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Zo zou hij haar tijdens de zwangerschap in haar buik hebben geschopt. Mohamed el K. zegt juist dat zijn vrouw hem niet goed heeft behandeld. Zij zou hebben gezegd hem terug te sturen naar Marokko. De man is van haar afhankelijk voor zijn verblijfsvergunning.

Door: Nationale Zorggids