Normal_rss_entry-209249

 Emoties voeren de boventoon in een debat van de Tweede Kamer met staatssecretaris Menno Snel (Financiën) over de kinderopvangtoeslagaffaire. Kamerleden hebben nog veel vragen voor de bewindsman, maar uiten ook vooral hun medeleven met de ouders die gedupeerd zijn door de fiscus.

Een groep gedupeerden sprak 's ochtends voor aanvang van het debat met Kamerleden en bood een petitie aan. Vele tientallen ouders zaten op de publieke tribune. Nadat een man vanaf de tribune had geroepen dat zijn "leven naar de kloten is", barstten verschillende bezoekers in huilen uit. Ook parlementariërs spraken geëmotioneerd over de affaire.

Kinderopvangtoeslag onterecht stopgezet

Het gaat om de zaak waarin de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag van zeker honderden ouders onterecht stopzette. De ouders "werden bestempeld als fraudeurs", en de Belastingdienst zette allerlei middelen in om het uitgekeerde bedrag terug te vorderen. Daardoor belandden ouders in een "financiële hel", oordeelde de commissie-Donner die zich over de zaak boog.

Het probleem treft misschien wel duizenden mensen in allerlei fraudeopsporingszaken. Als het aan de Kamer ligt, komt daar op korte termijn duidelijkheid over.

Door: ANP