Nationale Voorleesdagen

Morgen beginnen de Nationale Voorleesdagen met traditiegetrouw het Nationale Voorleesontbijt. Niet alleen prinses Laurentien leest voor uit  het prentenboek van het jaar, ook onderwijsministers Slob en Van Engelshoven zetten hun beste beentje voor. Dit meldt Rijksoverheid.

Prinses Laurentien leest tijdens het Nationale Voorleesontbijt voor in het Stadhuis-Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer. Op de Jenaplanschool De Oostpoort in Delft zal minister Slob voorlezen. Minister Van Engelshoven tenslotte gaat naar basisschool ’t Palet in Den Haag. Allemaal zullen zij de leerlingen voorlezen uit het prentenboek van het jaar: Moppereend.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. De zeventiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020.

Door: Nationale Zorggids