Verzekeraars reden kraamzorgorganisatie Zorg in Nederland

Kraamzorgorganisatie Zorg in Nederland, beter bekend onder de namen De Kraamvogel en ZiNkraamzorg, verkeert in financiële problemen. Een reorganisatie van de afgelopen maanden heeft  al veel kosten verminderd. Om zijn ook vier zorgverzekeraars op de bres gesprongen om het kraambedrijf te redden. Dit meldt Skipr.

Zorgverzekeraars Menzis, CZ, VGZ en Zilveren Kruis hebben beloofd de organisatie te helpen. Woensdag hebben ze het bedrijf een voorschot gegeven om de salarissen van de 1200 medewerkers te betalen.

Zorg in Nederland is in zwaar weer gekomen door slecht management van de vorige eigenaar en bestuurder, zegt interim-bestuurder Paul Hulst. Die besteedden teveel tijd aan het proberen te verkopen van het bedrijf en investeerden te weinig in het terugdringen van werkdruk. Door dit laatste is het ziekteverzuim bij het bedrijf ongekend hoog. Vorig jaar liep het ziekteverzuim gemiddeld op tot 11,5 procent.

Hulst heeft met een reorganisatie er al voor gezorgd dat de overheadkosten met 1 miljoen euro op jaarbasis zijn teruggebracht. De komende week gaat hij met de zorgverzekeraars praten over een herstelplan voor het bedrijf. In dat plan komt nadrukkelijk aandacht voor het verminderen van de werkdruk.

Door: Nationale Zorggids