Ranglijsten, Elsevier, beste oudereninstellingen

AMSTERDAM – De uitslagen van het jaarlijkse onderzoek ‘De beste verpleeghuizen’ van Elsevier zijn bekend. Hiervoor werd in samenwerking met onderzoeksbureau SiRM gekeken naar de kwaliteit van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen in Nederland, zo meldt het opinieblad.

Uit het onderzoek blijkt dat ouderen gemiddeld de ouderenzorg in de Kop van Noord-Holland en in het oosten van het land als beste beoordeelden. Onder de thuiszorginstellingen scoorden Zorg Plus Twente in Almelo, Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht en het landelijke Buurtzorg Nederland hoog. Daarnaast scoorden de woonzorgcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel en het verpleeghuis Den Es in Varsseveld goed.

In het onderzoek werd onder meer gebruik gemaakt van enquêtes onder bewoners en werd er zowel openbare informatie van de instellingen zelf, als informatie over de veiligheid van de zorg voor bewoners geraadpleegd. Net als vorig jaar bleek dat de kwaliteit van de ouderenzorg in de Randstad achter blijft.

De volledige resultaten liggen deze week in de winkel. Hierbij zijn alle 2542 beoordeelde instellingen, op te zoeken in een alfabetisch overzicht naar provincie, regio en woonplaats.  

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal