Ouderenzorg

APELDOORN - Veel ouderen met een christelijke levensovertuiging voelen zich in de bestaande zorgcentra niet meer altijd thuis, omdat daar de laatste jaren de zogenoemde Bijbels genormeerde identiteit aan het verwateren is. Dat laat een stuurgroep namens tien kerken uit de gemeente Apeldoorn weten, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Voor Hans Leune, voorzitter van de stuurgroep, is deze ontwikkeling reden om als kerken samen het initiatief te nemen voor een zorgconcept waar de christelijke identiteit weer centraal staat.

De stuurgroep onderzoekt nu de mogelijkheid om dit zorgconcept voor ouderen op de locatie van het voormalige Apeldoornse Julianaziekenhuis te realiseren. Om de behoefte aan deze zorg in kaart te brengen kregen alle mensen van 55 jaar en ouder uit de deelnemende kerkelijke gemeenten afgelopen week een vragenlijst toegestuurd. Met de uitslag van deze enquête wordt het woon-zorgconcept nader vormgegeven.

De stuurgroep werkt samen met Stichting Christelijk Verpleeghuis Norschoten en christelijke thuiszorgorganisatie Agathos.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz