Normal_justitie

HILVERSUM - In de uitzending van het EO-programma De Vijfde Dag, dat vanavond op Nederland 2 te zien zal zijn, wordt ingegaan op de veroordeelde pedofiel Lars van der H., die na zijn veroordeling bijna een jaar lang werkzaam was bij de zorginstelling voor ouderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen SEIN. Dat meldt de NOS.

De man werd in 2011 veroordeeld voor 24 maanden celstraf voor het seksueel misbruiken van zeven minderjarige jongens. In de uitspraak werd gesteld dat er "ernstig rekening mee moet worden gehouden" dat de man opnieuw de fout in zal gaan. Omdat de man echter in beroep ging tegen de uitspraak, hoefde hij vooralsnog niet naar de gevangenis.

Hierna solliciteerde de man bij de zorginstelling SEIN, waar hij werd aangenomen als begeleider van een groep ouderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Naast het gebouw waar hij werkte zouden gebouwen staan waarin kinderen met een epileptische aandoening verbleven.

De man werd uiteindelijk ontslagen, nadat onrust onder zijn collega's ontstond. De man zelf zegt dat hij tijdens de sollicitatieprocedure heeft verteld over zijn veroordeling, terwijl de instelling stelt dat hij dit pas melde nadat zijn proeftijd was afgelopen. De instelling benadrukt daarbij dat de man alleen met ouderen heeft gewerkt.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem