Normal_koepelgevangenis_gevangenis_de_koepel_breda

De ondernemer Aad Ouburg wil de gevangenis De Koepel in Breda ombouwen tot een budget bejaardenhuis. Dinsdag presenteerde Ouburg de conceptplannen. De zakenman denkt dat er door de stijgende kosten in de ouderenzorg veel animo is voor zijn plan. Dit meldt BN DeStem.

Ouburg ziet een groeiende groep ouderen die moeite hebben financieel rond te komen. Een normaal verzorgingshuis is voor hen niet meer betaalbaar. Voor hen wil de zakenman een oplossing bieden met een nieuwe vorm van woonvoorziening voor ouderen. In het plan voor het budget bejaardenhuis delen bewoners een kamer en wordt de zorgverlening zoveel mogelijk geautomatiseerd. Bijvoorbeeld door zorgrobots te gebruiken voor het uitdelen van medicijnen. Daarmee zouden ouderen volgens Ouburg voor de helft van de prijs van een normaal seniorenhuis kunnen wonen. 
 
Volgens Ouburg kan de Koepelgevangenis zo verbouwd worden dat 900 senioren gehuisvest kunnen worden. Ouburg wil benadrukken dat het alleen nog om een plan gaat. Pas bij voldoende interesse wordt het plan verder uitgewerkt en voorgelegd aan betrokken partijen zoals de Rijksgebouwendienst en de gemeente Breda. Als alles volgens plan verloopt zouden de eerste bewoners in 2017 hun intrek kunnen nemen in de Koepelgevangenis. Wanneer het budget bejaardenhuis een succes blijkt, wil Ouburg de formule landelijk uitbreiden.
 
© Nationale Zorggids