Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_bejaarden_cursus_computer_computeren

Het Trimbos-instituut ontwikkelt in opdracht van de gemeenten Almelo, Tubbergen en Wierden een internetcursus voor senioren: ‘Leven in de Plus.’ De cursus moet ouderen helpen met het trainen van vaardigheden zoals positief denken en het stellen van haalbare doelen. Dat meldt Medical Facts.

Bij het ouder worden doen zich veranderingen voor waardoor het gevoel kan ontstaan de grip op het eigen leven te verliezen. Voorbeelden van dergelijke veranderingen zijn het overlijden van een partner, met pensioen gaan of het krijgen van lichamelijke problemen. Bij sommige mensen kan dan het gevoel ontstaan dat het bestaan geen zin meer lijkt te hebben. Aan deze situaties zelf kan weinig veranderd worden, maar wel kan men vaardigheden aanleren om de controle over het leven zoveel mogelijk te behouden.

'Leven in de Plus' is bedoeld ter versterking van de eigen regie, welbevinden en veerkracht en is hiermee de eerste internetcursus voor senioren in Nederland die zich hier op richt. De ontwikkeling en pilotstudie van ‘Leven in de Plus’ wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel.

Voordat de cursus in gebruik wordt genomen vindt er eerst een pilotstudie plaats, waarin veertig senioren uit de Provincie Overijssel de cursus testen. Het Trimbos-instituut zoekt nog deelnemers voor deze pilotstudie. Inwoners van de provincie Overijssel die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met het Trimbos-instituut via info@levenindeplus.nl of 030–2959441. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 april 2014.

© Nationale Zorggids