Normal_incontinentie_tena_lady

Kamerlid Renske Leijten roept mensen op om hun problemen met de vergoeding van incontinentiemateriaal te mailen naar de SP. Hoewel incontinentiemateriaal vergoed wordt uit de basisverzekering, hebben veel mensen problemen met het krijgen van goed en geschikt materiaal. Dat meldt Medical Facts.

Het gebeurt vaak dat ouderen te weinig materiaal van de zorgverzekeraar krijgen vergoed of het zelf moeten bijbestellen bij de leverancier. Ook wordt er vaak gewezen op alternatieve of goedkopere materialen die niet geschikt zijn.

Volgens Leijten leidt dit tot onwenselijke gevolgen. 'Ik heb verhalen binnengekregen van mensen die ernstige doorligwonden hebben gekregen door het gebruik van verkeerd materiaal, enkel omdat de zorgverzekeraar geen goede incontinentiematerialen wilde verstrekken. Dit soort situaties mag niet voorkomen, alleen omdat zorgverzekeraars hun hand op de knip houden.'

Mensen die dit probleem herkennen worden door Leijten opgeroepen om een email te sturen naar zorg@sp.nl. Uiteraard worden de gegevens geanonimiseerd als iemand dat wenst. Alle meldingen gebundeld worden voorgelegd aan de minister. Tevens zal een oneervolle prijs worden uitgereikt aan de zorgverzekeraar die het slechtste incontinentiemateriaal verstrekt.

© Nationale Zorggids