Normal_edith_schippers__3_

(Novum) - Nederland en Brazilië gaan samenwerken op het gebied van de gezondheidszorg. Zo gaan de twee landen onder meer kennis en ervaring delen wat antibioticaresistentie betreft. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zondag afgesproken met haar Braziliaanse ambtgenoot Arthur Chioro.

Behalve de pogingen om de groeiende resistentie van bacteriën tegen antibiotica tegen te gaan, valt ook de ouderenzorg onder de gemaakte afspraken. Daarbij gaat het met name om het zo lang mogelijk verzorgen van ouderen in de eigen omgeving. Dat is ook een van de doelstellingen van de hervormingen van het huidige kabinet.

Daarnaast behelst de Nederland-Braziliaanse samenwerking ook terreinen als zorginnovatie, publiek-private samenwerking en de preventie van alcohol- en drugsverslaving. Over het belangrijkste onderwerp, antibioticaresistentie, vindt op 25 en 26 juni een internationale conferentie in Den Haag plaats.

Schippers is momenteel in Brazilië, waar ze vrijdag de wedstrijd Nederland-Spanje bijwoonde op het WK voetbal. Ze trof haar Braziliaanse ambtgenoot in Santos, in de deelstaat São Paulo. Schippers was in de havenstad ook aanwezig bij de opening van een museum gewijd aan voetballegende Pelé.