Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_bejaarde__2_

De drie luxe woonzorglocaties van Domus Magnus De Sterreschans (Nijmegen), Landgoed Klein Engelenburg (Brummen) en De Magistraat (Rotterdam) hebben het label ‘Erkend Zorghotel’ behaald. Dit predicaat wordt door de Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels (SNHZ) uitgereikt aan zorglocaties die voldoen aan de hoogwaardige kwaliteitseisen voor veiligheid en zorg, gastvrijheid en comfort. Dat meldt Domus Magnus.

De woonzorglocaties hebben naast de woonzorgappartementen meerdere luxe zorghotelkamers waar mensen tijdelijk kunnen verblijven na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of als het thuis even niet meer gaat. “Het is belangrijk dat wij als zorghotel gecertificeerd zijn, op die manier weten onze toekomstige gasten dat ze bij ons in alle rust en onder professionele verzorging en behandeling kunnen herstellen”, aldus Erwin Miedema, directeur Domus Magnus. 

Bij de erkenning van het label is onder andere gekeken naar de kwaliteit van de geleverde zorg, de behandeldisciplines, de aanwezige faciliteiten en de patiëntveiligheid. Door middel van interviews en verificaties in de praktijk door auditors wordt bepaald of een zorghotel het label ‘Erkend Zorghotel’ mag dragen. Het verblijf in een zorghotel kan, afhankelijk van de polis, vergoed worden vanuit de zorgverzekering.

© Nationale Zorggids