Normal_jeroen_dijsselbloem

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën presenteert vandaag de miljoenennota. Daarin staan de belangrijkste plannen en keuzes van het kabinet voor het komende jaar. Er gaat meer geld naar zorg, maar de meeste mensen willen dat er nog meer geld naar de zorg gaat. Dat meldt Omroep Gelderland. 

De overheid geeft extra geld uit voor onder andere meer dagbestedingsuren. Hiermee wil de overheid het verblijf van bewoners in verpleeghuizen veraangenamen. Maar dat is niet genoeg, blijkt uit reacties op de Facebookpagina van Omroep Gelderland. De nieuwsorganisatie vroeg aan haar lezers: waar moet volgens u meer geld naartoe?

De zorg voor ouderen wordt het meest genoemd op de Facebookpagina. “Meer personeel en de juiste materialen, want daar ontbreekt het ook aan", schrijft Els Eijkelkamp. 'Er wordt te vaak met ondeugdelijk materiaal gewerkt, wat ten koste gaat van de cliënt en de verzorging, maar niemand die er iets aan doet. Erg jammer en daar baal ik dan van.”

Wencke Groot Kormeling kan zich hierin vinden. “Het geld moet naar de ouderenzorg, naar de mensen die altijd hard gewerkt hebben en nu alleen nog naar buiten kunnen voor een wandeling als familie tijd heeft, of als er een vrijwilliger beschikbaar is.”

© Nationale Zorggids