Normal_oldenzaal_plechelmus_nacht

Zorgverzekeraar Menzis werkt samen met de gemeente Oldenzaal, welzijnsorganisatie Impuls en huisartsen aan een programma waarbij gezonde wijken en integrale ouderenzorg centraal staan. De samenwerkende partijen zetten zich onder de noemer Oldenzaal Vitaal in voor de bevordering van de gezondheid in Oldenzaal. Dat meldt Zorgvisie. 

Binnen Oldenzaal Vitaal zijn projectteams opgezet, hierin zitten huisartsen, praktijkondersteuners, schakelwijkverpleegkundigen, thuiszorg- en welzijnsmedewerkers en ambtenaren. Binnen de teams worden onder andere afspraken gemaakt over de inzet van zorg- en welzijnsprofessionals en maken de teams afspraken met organisaties over de vertegenwoordiging van wijkverpleegkundigen. De inwoners van Oldenzaal worden bij alle afspraken en ontwikkelingen betrokken door ze gedurende het traject regelmatig te vragen naar hun ervaringen. Verder worden inwoners gestimuleerd om suggesties voor betering te geven.

Sinds januari 2015 is het mogelijk om bij het Maatschappelijk Plein van de gemeente ondersteuning te vragen voor jeugdhulp, Wmo en Werk en Inkomen. Via de bestaande campagne 'Ons helpt Ons' worden de inwoners geïnformeerd over de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn. Oldenzaal Vitaal wil hierop inspelen door een sterke verbinding tussen burgers, zorg- en welzijnsprofessionals, huisarts, maatschappelijke organisaties en de gemeente te bewerkstelligen. De samenwerkende partijen hebben hier enkele weken geleden een intentieovereenkomst voor getekend. De kern van Oldenzaal Vitaal is samen te werken aan de gezondheid van de inwoners. 

©Nationale Zorggids