Logo_mee_logo

In de Wet langdurige zorg (Wlz) kan nog veel verbeterd worden als het aankomt op ondersteuningen van de cliënten. Volgens brancheorganisatie MEE NL komen de cliënten nog te veel knelpunten tegen en moet staatssecretaris Van Rijn er voor zorgen dat er meer geïnvesteerd wordt in de juiste ondersteuning. Dit meldt Skipr. 

Bij de brancheorganisatie is bekend dat sommige cliënten een jaar na de invoering van Wlz nog tegen knelpunten aanlopen. Van Rijn erkende eerder al dat het belangrijk is om goede ondersteuning te bieden en dat er voor gezorgd moet worden dat de cliënt centraal staat in de hulpverlening. Volgens de staatssecretaris is onafhankelijke cliëntenondersteuning een krachtig middel om de problemen te verhelpen. Dit bleek uit de voortgangsrapportage over de transitie in de langdurige zorg 'Waardig leven met trots'.

“Wat wij zien is dat de zorg nog te veel aanbodgericht is en dat cliënten vaak slecht geïnformeerd worden over hun positie en mogelijkheden”, zegt Mirjam Sterk, directeur van MEE NL. De vereniging stuurde een brief naar de Tweede Kamer om er op aan te dringen dat Van Rijn investeert in pilots met cliëntenondersteuning.

© Nationale Zorggids