Normal_verkeerslicht_groen

In de gemeente Rotterdam kunnen ouderen verkeerslessen krijgen. Er is de afgelopen decennia veel veranderd in het verkeer. De lessen bieden Rotterdamse senioren de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren en te updaten. Dat meldt de gemeente Rotterdam. 

“Net als elders in Nederland krijgen we in Rotterdam steeds meer ouderen. We zien dat zij steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen. Tegelijk willen we graag dat senioren lang mobiel blijven. Dat is positief voor hun gezondheid en welbevinden, zeker als ze fietsen. We willen voorkomen dat ouderen niet meer deelnemen aan het verkeer doordat ze zich onzeker voelen”, zegt coördinator verkeersveiligheid Laure Verschuren. Het is voor veel ouderen lang geleden dat ze lessen hadden over de verkeersregels. De laatste keer was naar alle waarschijnlijkheid bij het halen van het rijbewijs. Er is in de tussentijd veel veranderd en daar moeten ook de ouderen van op de hoogte zijn.

Veilig Verkeer Nederland geeft in opdracht van de gemeente lessen in de wooncomplexen voor ouderen. Nadat ze op de hoogte zijn gebracht van de nieuwste verkeersregels, kunnen ze zich aanmelden voor praktijklessen met de auto, scootmobiel of e-bike. 

©Nationale Zorggids