Logo_nationaal_ouderenfonds_logo

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid neemt vanmiddag om 13.15 uur het witboek ‘Trots op Ouderenzorg’ in ontvangst. Het witboek, samengesteld door het Nationaal Ouderenfonds, Hugo Borst en Carin Gaemers, is een verzameling positieve verhalen uit de ouderenzorg. De verhalen zijn opgetekend door verzorgenden, mantelzorgers, ouderen zelf en hun familieleden. Het boek wordt de minister ter inspiratie aangeboden en dient als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland, zodat de twee miljard euro die extra is uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg de komende kabinetsperiode terechtkomt bij de ouderen die het zo hard nodig hebben. Dit meldt Nationaal Ouderenfonds.

Het witboek is een voortvloeisel uit het manifest Scherp op Ouderenzorg, waarmee Borst en Gaemers zich sterk maken voor de zorg voor kwetsbare ouderen in verpleeghuizen. “Natuurlijk waren wij blij te horen dat er extra geld wordt uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg. Maar dat geld moet wel goed besteed worden. Dus wilden wij weten wat wél goed gaat in de ouderenzorg en met welke initiatieven we de ouderenzorg in Nederland kunnen verbeteren”, aldus Gaemers.

Om op die vragen antwoord te krijgen, opende het Nationaal Ouderenfonds begin dit jaar een meldpunt. Er werden ruim 150 verhalen ingediend die samen het witboek vormen. “Het zijn stuk voor stuk prachtige getuigenissen. Vol positiviteit, betrokkenheid bij ouderen en goede ideeën voor de ouderenzorg,” vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. “Wij hopen dat de minister na het lezen van de verhalen inspiratie heeft om snel aan de slag te gaan. Laten we de handen in één slaan voor een nóg betere ouderenzorg.”

Minister De Jonge ontvangt het witboek uit handen van de 98-jarige Wim Bernsen die zelf naar volle tevredenheid in een verpleeghuis woont en wiens verhaal in het witboek is opgenomen. Een download van het witboek is te verkrijgen op de website van het Nationaal Ouderenfonds.

Door: Redactie Nationale Zorggids