Normal_kerstdinerpersfoto

Steeds meer ouderen maken gebruik van de gratis kerstdiners die het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks organiseert. De komende feestdagen kunnen maar liefst zevenduizend ouderen genieten van een feestelijk diner. Daarmee blijkt de vraag naar gezelschap tijdens de feestdagen onverminderd groot. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds.

Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom ook dit jaar, samen met Van der Valk Hotels en Jumbo Supermarkten, door het hele land kerstdiners om eenzame ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen.

“Vorig jaar bleken de diners in rap tempo volgeboekt te zijn. In de hoop aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben we daarom dit jaar nóg meer tafels ter beschikking gesteld,” vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. “Er worden niet alleen driegangendiners bij Van der Valk Hotels aangeboden, maar vrijwilligers kunnen zelf ook aan de slag met de speciale dinerpakketten die Jumbo Supermarkten ter beschikking stelt. Zo kunnen we in elke regio een diner aanbieden.”

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Tijdens de maaltijd kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.

De diners vinden plaats tussen 11 en 26 december. Een extra bijzonder kerstdiner vindt dit jaar plaats op donderdag 14 december in Van der Valk Hotel Breukelen. Niemand minder dan Willeke Alberti komt daar optreden.

Door: Redactie Nationale Zorggids