Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Een vrouw van 72 jaar uit Groenlo heeft een dure rekening gekregen voor het telefoongesprek dat twee artsen onderling voerden over haar. De dame is zwaar dementerend en haar zoon is niet te spreken over de rekening die zijn moeder ontving. De artsen hebben de gezondheid van de vrouw besproken en zorgverzekeraar Menzis heeft dit consult in rekening gebracht onder het eigen risico. De kosten van ruim 250 euro dienen door de dementerende vrouw betaald te worden. Dit meldt Telegraaf.

De zoon van mevrouw Pos heeft bezwaar gemaakt bij de zorgverzekeraar en ook de artsen en het verpleeghuis zijn op de hoogte gesteld. Hoewel de artsen met medeleven reageerden, is er tot op heden geen manier gevonden om de rekening nietig te verklaren. De basisarts ouderenzorg van zorgcentrum De Molenberg in Groenlo laat weten dat dit soort intercollegiale gesprekken helemaal niet gedeclareerd horen te worden. Waarom mevrouw Pos dan ook een rekening heeft gekregen, is onduidelijk.

Zorgverzekeraar Menzis laat in een brief weten dat er geen financiële tegemoetkoming wordt verstrekt. Het bedrag van 254,82 euro werd in december gekort op het eigen risico van de vrouw. De zaak zal intern uitgezocht worden door Menzis. Het zorgcentrum wil niet inhoudelijk reageren, maar zegt wel geleerd te hebben van het voorval. “Deze zaak leert ons dat wij in het vervolg beter moeten communiceren naar cliënt en familie dat een dergelijk consult ten laste komt van het eigen risico”, aldus Ellie Jetten, specialist ouderengeneeskunde bij De Molenberg.

Door: Redactie Nationale Zorggids