ANBO: maatregelen serieus nemen

Ouderenbond ANBO trekt aan de bel over kwetsbare ouderen die de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over het coronavirus naast zich neerleggen en nog steeds zelf boodschappen doen, hun vrienden zien en familie op bezoek hebben. Dit meldt het AD.

Eerder opende ouderenbond ANBO een noodlijn waaruit duidelijk werd dat niet iedereen de maatregelen even goed naleeft. Zo gaven sommige ouderen aan dat hun tijd waarschijnlijk gewoon gekomen is en anderen dat ze zich niet graag laten betuttelen. 

Als het aan de ANBO ligt, nemen ouderen de maatregelen serieuzer: "Je loopt als oudere, zeker als je al iets hebt, echt meer risico. En doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander. Want je kunt het ook overdragen", aldus woordvoerder Bernadet Naber.

De ANBO pleit voor verschillende benaderingen voor verschillende mensen. Naber: "De een doet het met een grapje, de ander spreekt zijn of haar ouders hard aan. De boodschap moet zijn: we hebben ons hier nu eenmaal allemaal aan te houden."

Door: Nationale Zorggids