Normal_corona

Politieke partijen zijn boos op de regering om hoe deze is omgegaan met corona in verpleeghuizen en de thuiszorg. Door richtlijnen van het RIVM is het dragen van beschermingsmiddelen in de ouderenzorg nog steeds niet nodig, waardoor zorgverleners nu zeggen hun kwetsbare patiënten eerder te hebben besmet. Sommigen zouden door die besmetting zijn overleden. Dit meldt NOS Nieuwsuur. 

Zorginstellingen volgden altijd netjes de RIVM-richtlijnen, maar zeggen daar nu spijt van te hebben. Echter, andere richtlijnen zijn er nog niet, waardoor ze bij een volgende uitbraak alsnog zijn aangewezen op de geldende maatregelen.

Verantwoordelijkheid ministerie van Volksgezondheid

Onder meer de SP en PVV zijn kritisch op minister Hugo de Jonge, die onzichtbaar lijkt in deze kwestie. Ook GroenLinks zoekt naar het verantwoordelijkheidsgevoel van het ministerie van Volksgezondheid. “De verantwoordelijkheid van beperkte inzet beschermingsmiddelen bij verpleeghuizen kan écht niet. Net zo min als ontkennen dat schaarste meespeelde bij vaststellen richtlijnen #verpleeghuizen #corona”, schrijft Corinne Ellemeet op Twitter. 

Door: Nationale Zorggids