Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

Vanaf volgende week worden Wlz-cliënten, in kleinschalige woonvormen zonder instellingsarts, niet meer alleen met het vaccin van Moderna gevaccineerd, maar ook met het vaccin van Pfizer. Zij krijgen dan één van beide vaccins toegediend. In totaal gaat het om 77.000 bewoners in kleinschalige woonvormen. De eerste mensen in deze groep zijn 25 januari gevaccineerd. Dit meldt RIVM. 

Door de beperkte beschikbaarheid van Moderna, is besloten deze doelgroep ook met het vaccin van Pfizer te vaccineren. Vanaf volgende week worden beide vaccins ingezet. Hierdoor kan deze kwetsbare groep sneller beschermd worden tegen het coronavirus. De bewoners worden gevaccineerd door mobiele teams die vanuit huisartsenposten worden ingezet. Zij krijgen de vaccins toegediend in hun eigen woonomgeving.

25 januari eerste vaccins toegediend

In de afgelopen twee weken zijn de eerste vaccins toegediend aan mensen met een Wlz-indicatie die in een kleinschalige woonvorm wonen. Het ging hierbij om bijna 5.000 mensen die door mobiele teams van vier huisartsenposten zijn gevaccineerd. Deze week komen daar nog zo’n 6.000 mensen bij. Zij worden gevaccineerd door zes huisartsenposten op verschillende locaties in Nederland.

Door: Nationale Zorggids