'Afname aantal bushaltes is een slechte ontwikkeling voor ouderen'

De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) vindt het afnemen van het aantal bushaltes een "slechte ontwikkeling". Dit laat een woordvoerster weten na berichtgeving van onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV dat er in vijf jaar tijd 527 bushaltes zijn verdwenen.

De ANBO vindt het er "veel" voor vijf jaar. "Juist met het oog op ouderen die langer zelfstandig kunnen leven, zijn er goede voorzieningen nodig. Het ziekenhuis en winkels moeten goed bereikbaar zijn." De woordvoerster hoort vaak dat mensen denken dat ouderen wel met iemand mee kunnen rijden, maar dat is volgens haar "lang niet altijd het geval".

Urenlang reizen

Volgens de bond slaan ouderen daarnaast hun afspraken over omdat ze soms urenlang moeten reizen "voor een zorgafspraak van vijf minuten". Als gevolg daarvan krijgen deze ouderen volgens de ANBO niet de juiste zorg.

Het maakt de bond niet uit hoe het probleem wordt opgelost, "als het maar wordt opgelost". De zegsvrouw noemt als voorbeeld het inzetten van busjes die ouderen naar een ov-knooppunt brengen. "Hierover gaan wij zeker vragen stellen bij de provincies en gemeenten", aldus de woordvoerster.

Door: ANP