Logo_logo

Boerderijcampus is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de sector zorgboerderijen. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie in betrekkelijk korte tijd ontwikkeld tot een toonaangevende instelling op het gebied van zorg voor mensen met een beperking. "Boerderijcampus weet door haar grote zorgzaamheid en professionaliteit een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten te bereiken." Dit meldt TV Media Partners. 

Boerderijcampus biedt een warm thuis voor kinderen en volwassenen met een beperking op drie locaties in Twente: in Denekamp voor kinderen, in Oldenzaal voor jongeren en in Tilligte voor volwassenen. Onder leiding van professionele begeleiders wonen zij in een groep samen en ontdekken zij in een ongedwongen sfeer hun talenten. Tegelijk verrichten ze diverse werkzaamheden op de boerderij. De professionals gaan mee op ontdekkingstocht en helpen waar nodig. 

De Nominatiecommissie ziet in Boerderijcampus een van de leidende bedrijven in haar branche. De jury prijst met name het zeer betrokken en zorgzame team van professionals, dat er alles aan doet om mensen met een beperking zo goed mogelijk bij te staan en naar een passende plek in de maatschappij te begeleiden. Boerderijcampus biedt hiertoe een breed scala aan opvangmogelijkheden, zoals naschoolse opvang, dagopvang, weekendopvang, vakantie & logeeropvang, 1-op-1-begeleiding, crisisopvang en wonen op de boerderij. Ook zijn sommige locaties te reserveren voor teamuitjes en vergaderarrangementen, of kunnen ruiters met of zonder beperking paardrijden op de manege.
 
"De combinatie van zorg en samen met anderen de boerderijdieren verzorgen, werkt in de praktijk uitstekend en vergroot de zelfstandigheid van de bewoners in hoge mate. Ze leren samen te werken en meer contact te maken met anderen, hetgeen hun gevoel voor eigenwaarde doet groeien. Boerderijcampus is daarmee een van de markantste zorgboerderijen", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. 
 
© Nationale Zorggids