Normal_copyright_stockfreeimages_rolstoel_parkeerplaats

Als het aan vrienden van de 22-jarige Kelly uit Breda ligt, kan zij zich net als haar leeftijdsgenoten zelfstandig door het leven bewegen. Kelly heeft de ziekte CIIP en heeft een elektrische rolstoel. Om daarmee iets verder weg te gaan heeft ze een speciale bus nodig waar haar elektrische rolstoel in kan. De vrienden van Kelly zamelen nu 45.000 euro in om Kelly haar zelfstandigheid en vrijheid terug te geven. Dit meldt BN DeStem.

Kelly werd op haar 10e gediagnosticeerd met CIIP, waardoor haar spijsverteringsstelsel niet meer werkt. Na vele operaties, permanente voeding via het infuus en pijnbestrijding, heeft Kelly de elektrische rolstoel hard nodig om door de dag te komen. Maar door deze rolstoel heeft ze weinig vrijheid als ze iets verder van huis wil. Daarom is een speciale bus voor haar zo hard nodig, zodat ze net als andere 22-jarigen er op uit kan en van het leven kan genieten.

Hulphond Lyfke

De vriendengroep is daarom begonnen met een inzamelingsactie om dit voor elkaar te krijgen. “Zo kan zij haar elektrische rolstoel makkelijker meenemen”, zegt één van haar vrienden Drik Goossens. Naast haar elektrische rolstoel heeft Kelly hulp van Lyfke. Dit is haar hulphond, die bijvoorbeeld deuren voor haar opent, gevallen voorwerpen oppakt en Kelly alarmeert wanneer haar gezondheid verslechtert.

Door: Nationale Zorggids