Normal_prinses_beatrix_spierfonds

De collecteweek van 6 tot en met 12 september heeft een opbrengst van 1,25 miljoen euro. Dit geld gaat naar wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten. Dit meldt het Prinses Beatrix Spierfonds. 

“Vanwege het coronavirus was het dit jaar een grote uitdaging om de collecte te organiseren. Los van al het persoonlijke leed dat de coronacrisis veroorzaakt, is het bijna onmogelijk een collecte te organiseren als binnen blijven en afstand houden het advies is. Hierdoor gingen niet alle collectanten dit jaar op pad, maar de vrijwilligers die gecollecteerd hebben, werden figuurlijk met open armen ontvangen”, aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie Prinses Beatrix Spierfonds.

Zeshonderd spierziekten

Er zijn wel zeshonderd verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Je spieren heb je nodig voor alles: van lachen, lopen, drinken en plassen, tot zitten en ademen. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Door: Nationale Zorggids