Normal_bioskoop_800px-football_match_in_cinema_film_wiki_-c_

GRONINGEN - Na drie maanden voorbereiding is gisteren in de bioscoop FilmImages te Groningen een pilot van het televisieprogramma ‘JIJ in Beeld!’ in première gegaan, zo meldt cliëntenorganisatie LOC Zeggenschap in Zorg.

Het programma is gemaakt door en voor jongeren uit de jeugdzorg in Noordoost-Nederland, met als doel om de negatieve beeldvorming van deze maatschappelijke voorziening tegen te gaan en nu eens een positiever beeld te laten zien. Het is voor jongeren vaak moeilijk tegen de vooroordelen van de jeugdzorg te vechten, wanneer zij eenmaal het stempel jeugdzorg hebben gekregen.

“We hebben er heel hard voor moeten werken, maar het is af,” zegt de 20-jarige Hans Pettinga. Hij zette het project in gang en maakte de pilot samen met studenten audiovisueel van het Noorderpoortcollege in Groningen. “Heel speciaal. Het is anders geworden dan dat ik zelf had verwacht.” Volgens hem zal na deze pilot nog een reeks van tien afleveringen worden gemaakt.

De pilot is gemaakt in opdracht van het Landelijk Cliëntenforum Jeugdzorg (LCFJ), onderdeel van LOC Zeggenschap in Zorg.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz