kentalis lezing autisme

EINDHOVEN - Van 30 maart tot en met 6 april is het Nationale Autismeweek en daarom organiseert de afdeling Sint Marie van Kentalis, een landelijke organisatie voor mensen met problemen met gehoor of communicatie, twee informatiedagen met een lezing en een informatiemarkt. Op 2 april is de eerste bijeenkomst over sociale media, gevolgd door een diepere kijk in het brein van een autist op 5 april. Dat meldt Dichtbij.nl.

Op de eerste informatiedag wordt de rol van sociale media bij de behandelingsmethode van Kentalis belicht. Kentalismedewerkers Bas Kamer en Karin Brouwers leggen uit hoe programmas als Skype, Xtranormal en Sociaal op Stap worden gebruikt. Deze lezing wordt gegeven in het gebouw van Kentalis in Eindhoven.

In de lezing Hoe kan ik autisme van binnenuit begrijpen? geeft Peter Vermeulen van Autisme Centraal tekst en uitleg over hoe autisme van binnen werkt. Met praktijkvoorbeelden legt hij contextblindheid en autismevriendelijk communiceren uit. Deze presentatie vindt plaats in theater De Schalm in Veldhoven.

© Nationale Zorggids / Olof Venema