Logo_download

Mediant, de regionale instelling voor geestelijke gezondheidszorg uit Twente, verhuist eind dit jaar deels naar het ziekenhuis in Hengelo. Mediant huurt delen van het ziekenhuisgebouw. Drie locaties waarin de instelling nu gehuisvest is gaan dicht. Dit meldt Tubantia. 

Mediant huurt in totaal ongeveer 4.000 vierkante meter, verdeeld over verschillende verdiepingen van het ziekenhuis. Het deel van Mediant dat naar het ziekenhuis van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaat verhuizen krijgt de nieuwe naam 'Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek'. In het centrum is ruimte voor ongeveer 43 volle arbeidsplaatsen. Deze arbeidsplaatsen worden verdeeld over ongeveer 60 medewerkers. Mediant meldt dat er door de verhuizing geen banen verloren gaan. Het centrum krijgt een kliniek op de begane grond waar 24 tot 27 cliënten kunnen worden behandeld. Er komt een dagkliniek waar per dag 80 mensen in behandeling kunnen. Ook opent er een polikliniek met een capaciteit van ongeveer 550 cliënten. 
 
Drie locaties waarin de GGZ-instelling momenteel is ondergebracht gaan dan sluiten. In Enschede huurt de organisatie De Bremmele aan de Piet Heinstraat en De Wieke aan de Huttensmidhoek. Ook is er nog een locatie in Hengelo zelf. Deze zit in kantoorflat De Bolder bij het station. Deze drie locaties gaan dicht. 
 
© Nationale Zorggids