Normal_cocaine_drugs_henk

Acht medewerkers van de Woensele Poort, een GGZ-instelling in Eindhoven, worden ontslagen omdat ze op een afscheidsfeestje van een collega drugs hebben gebruikt. Op het feestje namen de medewerkers onder andere cocaïne, speed en wiet. Dat meldt De Telegraaf.

De instelling kreeg na het feestje, waar zestien mensen aanwezig waren, signalen over de wanordelijkheden en liet door een extern bedrijf onderzoek doen naar het gebruik van drugs. “Het onderzoek heeft onder meer uitgewezen dat er tijdens het teamuitje sprake is geweest van (hard)drugsgebruik en dat collega's onder druk gezet zijn waardoor verhoudingen ernstig verstoord zijn”, zegt de directie van de kliniek. Een woordvoerder zegt dat het zowel om mannen als vrouwen gaat en dat er geen enkel vertrouwen meer is in deze mensen. Er wordt benadrukt dat deze medewerkers geen drugs hebben gebruikt op de werkvloer of deze aan patiënten hebben geleverd.

De kliniek kwam in 2011 ook al in opspraak omdat Alberto Steegmans, onderzoeksjournalist bij SBS6, eenvoudig drugs en vuurwapens naar binnen smokkelde. 

© Nationale Zorggids