Normal_burn-out

Op donderdag 18 april 2019 van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Alles is Gezondheid een webinar waarin ervaringsdeskundigen en young professionals Simeon Karsten (Vitamine Z) en Wing Yan Man (School for Millennials) vertellen over hun burn-out en hoe je deze ervaring kunt omzetten in een maatschappelijk tegengeluid en preventieve aanpak voor generatiegenoten. Dit meldt Alles is Gezondheid. 

Steeds meer millennials met burn-out

Het aantal jonge mensen dat kampt met een burn-out doet tegenwoordig meer denken aan een uitslaande brand dan een makkelijk te blussen vuurtje. In het bijzonder geldt dit voor millennials (geboren tussen 1980-2000). Ze bezwijken bij bosjes onder de druk van de prestatiemaatschappij.

"Wat te doen? Moeten we de oplossing zoeken in zingeving? Is het een kwestie van dichter bij jezelf komen en het bijstellen van je doelen? Of zijn twintigers en dertigers te gewoon bang om hulp te vragen? En wat kunnen we veranderen op de werkvloer?", aldus Alles is Gezondheid.

Live webinar

In een live webinar op donderdag 18 april 2018, gaan Simeon Karsten (Vitamine Z) en Wing Yan Man (3310 -School for Millennials) in op hun persoonlijke burn-out-ervaring, hoe ze daar uit zijn gekomen, wat ze meenemen in hun huidige werk en wat andere jongvolwassenen daarvan kunnen leren.

Simeon Karsten, oprichter van Stichting Vitamine Z, is een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie belandde. Als geestelijk verzorger met een achtergrond in filosofie organiseert hij festivals, workshops en lezingen rondom het thema falen en imperfectie. Zijn missie is om imperfectie normaal te maken als preventie tegen de epidemie van burn-out en depressie.

Wing Yan Man, oprichter van 3310 - School for Millennials, beklom de corporate ladder binnen een IT-multinational. Op haar top - als manager R&D Nederland - kwam ze in een burn-out terecht. Ze besluit uiteindelijk om generatiegenoten te helpen een burn-out voor te zijn door ze vaardigheden te leren om te overleven in deze snelle, digitale, onzekere wereld.

Gespreksleiding van het webinar is in handen van Karen van Ruiten van Alles is Gezondheid. Deelname is gratis. Aanmelden kan hier.

Door: Nationale Zorggids