Koningin Máxima en minister Helder bezoeken Alles Oké? Supportlijn

Koningin Máxima en demissionair zorgminister Conny Helder hebben dinsdag 30 januari een bezoek gebracht aan de Alles Oké? Supportlijn, een initiatief van de Kindertelefoon. De supportlijn is in het leven geroepen voor jongeren met beginnende mentale klachten. Zij kunnen de lijn bellen of via chat bereiken en aan vrijwilligers ondersteuning vragen. Dit meldt MIND Us, waar koningin Máxima erevoorzitter van is.

De minister en koningin gingen in gesprek met twee vrijwilligers over de gesprekken die zij met jongeren voelen. Ook spraken ze met jongeren zelf over hun behoefte aan zo’n supportlijn bij beginnende mentale klachten.

Digitaal platform

Samen met jongeren hebben MIND Us, MIND, Stichting 113 Zelfmoordpreventie, @ease, Join Us, Jongeren Hulp Online, Transformers Community en de Kindertelefoon/Alles Oké? Supportlijn een plan gemaakt om een breed digitaal platform te ontwikkelen, waar jongeren met beginnende mentale problemen een luisterend oor en laagdrempele ondersteuning kunnen vinden en informatie kunnen zoeken. Demissionair Minister Conny Helder laat weten blij te worden van zulke voorbeelden. “De kennis en kunde, de intrinsieke motivatie van alle partijen én de betrokkenheid van de jongeren. Het is de moeite waard om te bestendigen. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: MIND Us