Normal_ikazia

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft twee keurmerken ontvangen van de Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VOC). Het Moeder en Kind Centrum van Ikazia krijgt de zogenoemde Kangoeroe en de Kraamkangoeroe voor de kraamzorg en zorg voor pasgeborenen die in het ziekenhuis wordt geboden. Dat meldt Ikazia.

Gert Jan van Steenbrugge, voorzitter van de VOC: 'In het Ikazia ziekenhuis is aandacht voor de wensen van ouders. Ouders voelen zich betrokken bij de zorg voor hun pasgeboren baby.' De vereniging beoordeelt ziekenhuizen op de WOW-factor, Wat Ouders Willen. Onder andere met dit keurmerk stimuleert de VOC ziekenhuizen om zorg te leveren, die past bij de wensen van ouders.

Het Ikazia Ziekenhuis is blij met het behaalde resultaat. 'Naast het neo keurmerk, ontvingen wij ook als eerste ziekenhuis in Nederland het neokraam keurmerk', vertellen teamleiders Afke Keus en Sietske van der Ent. 'De zorg voor de allerkleinsten beperkt zich niet tot de couveuseafdeling, maar passen we ook toe op de kraamafdeling. Zelfs als moeder daar opgenomen ligt, kan zij betrokken blijven bij de zorg voor haar kindje.'

© Nationale Zorggids