Normal_politiebordje._politie

De moeder van het pasgeboren jongetje dat dood werd gevonden in de bosjes van het Amsterdamse Sloterplas heeft professionele hulp nodig, zo zei de politie gisteravond in Opsporing Verzocht. Vermoedelijk heeft zij haar zwangerschap verborgen (moeten) houden. Volgens de politie bestaat de kans dat een eventuele volgende zwangerschap op dezelfde manier eindigt. De overleden baby werd begin juni gevonden. Dat meldt RTL Nieuws. 

Het jongetje werd gevonden in een oranje en zwarte tas van Nike. De politie onderzocht de tas waaruit bleek dat deze ook in het water heeft gelegen. Onduidelijk is waar en wanneer de tas in het water is terechtgekomen en door wie hij eruit is gehaald. Verder heeft de politie kunnen concluderen dat het jongetje vrijwel volgroeid was, maar wel met een laag geboortegewicht. Op dit moment is het onderzoek van de politie in volle gang. Niet alleen wil het de moeder vinden, maar het onderzoekt ook wat er exact met de overleden baby is gebeurd.

In Opsporing Verzocht heeft de politie nogmaals het signalement van het jongetje afgegeven om zo hopelijk meer tips te krijgen. Naast de tas waarin het jongetje is gevonden, is het duidelijk dat er twee sjaals in zaten, waarvan één met Burberry-motief. De kleertjes die jongetje droeg waren van Mickey Mouse met een luier van de Lidl.

Door: Redactie Nationale Zorggids