Normal_baby_meisje

Volgens bevolkingsexpert Jan Latten komen baby’s niet per se meer uit liefde ter wereld, maar zijn er steeds meer wensbaby’s in Nederland. Uit de nieuwste cijfers van de Landelijke Jeugdmonitor blijkt dat baby’s steeds vaker bij één vader of bij één moeder opgroeien. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Vrouwen die bijvoorbeeld een afstandsrelatie hebben, nemen tegenwoordig ook steeds vaker een kindje. Ook zijn er volgens Latten vrouwen die op hun veertigste nog niet de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wel heel graag een kind willen. Zodoende komen er steeds meer wensbaby’s en minder liefdesbaby’s.

“Medische technieken bieden meer mogelijkheden bijvoorbeeld door eicellen in te laten vriezen en later alsnog moeder te worden”, legt Frouke Sondeijker uit. Zij ziet ook een verschuiving in de levensverloop. Er zijn tegenwoordig veel meer gezinsvormen dan alleen vader en moeder. Er zijn twee moeders, twee vaders, alleenstaande moeders en vaders en allerlei vormen van samengestelde gezinnen, aldus Sondeijker. 

Door: Redactie Nationale Zorggids