Normal_synappz

Het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis lanceren een nieuwe app die de ouders van pasgeboren baby’s op de afdeling Neonatologie helpt bij de zorg voor hun baby. Met de NeoZorg app blijven ze, ook als ze even niet in het ziekenhuis kunnen zijn, door middel van berichten en foto’s in contact met hun baby. “Dat geeft je even die verbinding die je ook nodig hebt om alles te doorstaan en het vol te houden.” Dit meldt Synappz Digital Healthcare. 

Verpleegkundigen kunnen via de Neozorg app 24 uur per dag berichtjes, foto’s en video’s sturen naar de ouders, zodat zij altijd weten hoe het met hun kindje gaat. “Stel dat de baby niet in slaap wil vallen, maar een ouder moet weg om het zusje van school te halen, dan kunnen we met een fotootje laten weten dat hun baby alsnog lekker ligt te slapen”, legt kinderneonatologie verpleegkundige Maroeska Soeteman van het Maasstad Ziekenhuis uit.

Alle informatie op één plek en altijd bij de hand

Daarnaast is in de app deskundige, betrouwbare en praktische informatie te vinden, die afkomstig is van kinderartsen, neonatologen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten uit het eigen ziekenhuis. “De NeoZorg app is een mooie innovatieve toepassing ”, aldus Karl Foets, directeur patiëntenzorg van Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. “Een opname op de neonatologie afdeling heeft veel impact en brengt zorgen en onzekerheden met zich mee voor ouders. Via de app kunnen zij zich, op een voor hen handig moment, alle informatie eigen maken. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de bezoeken van de arts en gerichter vragen.”

Persoonlijk dagboek

In de app kunnen ouders ook een persoonlijk dagboek over hun baby bijhouden met de metingen, eigen foto’s en notities, en daarnaast de berichten van de afdeling. Zo ontstaat een digitaal dagboek dat kan worden opgeslagen en geprint. Ook kunnen ouders besluiten om het dagboek geheel of gedeeltelijk met familie en vrienden te delen.

De NeoZorg app is ontwikkeld door Synappz Digital Healthcare naar een idee van Amsterdam UMC.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Synappz Digital Healthcare