Normal_8973

UTRECHT - Het Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht heeft sinds vandaag een nieuwe couveuse ingezet voor baby's die te vroeg zijn geboren en soms nog geen 500 gram wegen. Dat meldt Gezondheid.blog.nl.

Om hersenontwikkeling van te vroeg geboren baby's goed te kunnen volgen, is het soms noodzakelijk om een MRI-scan te maken. Hiervoor moeten de baby's in een transportcouveuse naar de scanner worden gebracht. De zuigelingen worden daardoor meerdere keren overgetild naar een andere couveuse en dat kan nadelige gevolgen hebben voor de baby's.

De nieuwe speciale MRI-transportcouveuse is veel comfortabeler en voorkomt ook afkoeling. Baby's kunnen voortaan in dezelfde couveuse vervoerd en gescand worden. De couveuse heeft geen invloed op de kwaliteit van de MRI-scan.

"De afdeling Neonatologie is enorm trots en dankbaar dat het via de Vrienden van het WKZ gelukt is om zoveel geld te kunnen werven voor de MRI-transportcouveuse. We kunnen niet wachten om de eerste baby hierin te vervoeren en we verwachten dit voor ruim 200 baby's te kunnen gebruiken. Een flinke stap voorwaarts!", aldus neonatoloog Floris Groenendaal.

© Nationale Zorggids / Isabella van der Donk