Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

De colleges van de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode, Oss en Veghel stemmen niet in met het overdragen van cliënten van Pantein-Vivent aan ZuidZorg. Dit besluit heeft tot gevolg dat hun contract voor huishoudelijke hulp met Pantein-Vivent op 1 februari 2015 eindigt. Tot die datum loopt de huishoudelijke zorg van Pantein-Vivent nog door. Dat melden de gemeenten in een gezamenlijk persbericht.

Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode, Oss en Veghel werken sinds 2014 samen in een pilot voor hulp bij het huishouden. Zij hebben voor de huishoudelijke verzorging contracten met nog acht zorgaanbieders. De pilotgemeenten dragen 2.500 cliënten met huishoudelijke hulp van het failliete Pantein-Vivent over aan deze zorgaanbieders.

Het overdragen van de cliënten aan de andere acht zorgaanbieders die meedoen aan de pilot (Actief Zorg, BrabantZorg, Breederzorg, Buurtzorg, Interzorg, Laverhof, TSN Thuiszorg en TZorg) is gunstig voor cliënten en medewerkers van Pantein-Vivent. Er is altijd een aanbieder waar de cliënt samen met zijn hulp naar toe kan. Dit geeft de grootste kans dat cliënten hun vertrouwde hulp behouden. Continuïteit, keuzevrijheid en kwaliteit van dienstverlening zijn op deze manier het beste gewaarborgd.

De zorgaanbieders Actief Zorg, BrabantZorg, Breederzorg, Buurtzorg, Interzorg, Laverhof, TSN Thuiszorg en TZorg hebben in december 2013 een contract gesloten met de pilotgemeenten. Overname van cliënten is regelmatig besproken met deze zorgaanbieders. Nu Pantein-Vivent failliet is, hebben de pilotgemeenten de overige zorgaanbieders gevraagd naar hun mogelijkheden. Deze werkwijze past bij de contracten die zijn afgesloten. De komende weken gaan de zorgaanbieders de overname organiseren. Alle 2.500 cliënten krijgen daarover op donderdag 22 januari 2015 een brief van hun gemeente.

© Nationale Zorggids