Maastricht UMC+ moet het tijdelijk stellen zonder vier immunologen

Vier specialisten immunologie zijn momenteel niet aan het werk in het Maastricht UMC+. Waarom het ziekenhuis het zonder de immunologen moet doen, wil het ziekenhuis niet zeggen. Wel zou het gaat om een tijdelijke situatie, die het ziekenhuis samen met de specialisten wil oplossen. Er zijn geen gevaren voor de veiligheid van patiënten. Dit meldt Skipr.

Medisch specialisten van de afdeling interne geneeskunde (nefrologen en reumatologen) nemen het werk van de immunologen nu even over. Zij hebben ook kennis van diverse immunologische aandoeningen en kunnen een groep patiënten adequaat behandelen. Als het om zeldzame en complexe ziekten gaat, worden patiënten voor nu doorverwezen naar het Radboudumc in Nijmegen. Ook nieuwe patiënten kunnen niet terecht bij het Maastrichtse ziekenhuis. Zij krijgen ook een doorverwijzen naar het Radboudumc of een ander ziekenhuis in de buurt.

Negatieve gevolgen

Volgens een woordvoerder van het Maastricht UMC+ behandelt de afdeling immunologie ongeveer 2.500 tot 3.000 patiënten per jaar. Een groot deel van hen heeft last van negatieve gevolgen van de situatie. “Wij doen er alles aan zo snel als mogelijk de afdeling weer volledig te laten functioneren.  

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky