Eindhovense verloskundigen krijgen tijdens bevallingen onterechte parkeerboetes

De verloskundigen van Lux Verloskundigen betalen ieder 90 euro per jaar voor parkeervergunningen die hen in staat stellen om overal in betaald parkeren-gebieden te parkeren. Maar inmiddels hebben zij in Eindhoven al vier keer een onterechte parkeerboete gekregen terwijl zij bij een bevalling aanwezig waren. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Ze balen ervan dat ze telkens tegen die boetes in bezwaar moeten gaan. Zij hebben hun zaken immers goed geregeld, waarom de gemeente niet? “We kunnen onze tijd beter gebruiken”, aldus verloskundige Lara Kooijman. Toen ze hierover een mail stuurde naar het officiele mailadres van de gemeente Eindhoven, kreeg ze behalve een standaard ontvangstbevestiging geen reactie.  Pas toen haar klacht bij de ingezonden brieven van het Eindhovens Dagblad kwam te staan, belde de gemeente.

Scanauto Eindhoven

Toen Eindhoven in 2021 de scanauto invoerde, was de gemeente hier eigenlijk nog niet klaar voor. De gehandicaptenparkeerkaarten waren nog niet digitaal gekoppeld aan het computersysteem van de auto. Boetes die daaruit zouden volgen, zouden ter plekke worden gecontroleerd door een boa. Echter, vaak gebeurt dat niet waardoor ook de Eindhovenaren met een beperking geregeld onterecht een boete krijgen. Een Eindhovenaar heeft dit jaar al vijf boetes gekregen, ondanks zijn gehandicaptenparkeerkaart.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky